Trasy předsilvestrovského pochodu 2023 – 40. ročník

15-18 Km – Ochoz u Brna, po modré k Ochozské jeskyni (můžeme zkusit zdolat Lysou horu, kolem které půjdeme), dále po žluté do Hostěnic, kolem rybníčků k chatě Jelenice, podle počasí buď dále na Kalečník a do Vítovic (v případě, že bude zamrznuto, dá se jít od Jelenice po modré na Žalmanův kámen a dále po zelené přes Tři studýnky do Vítovického údolí a do Slavíkovic podle počasí buď na Kopaniny a kolem křížku, nebo v případě bláta po silnici.

12,5 Km – Hostěnice autobusová zastávka, po žluté kolem rybníčků na Kalečník, do Vítovic po červené a dále do Slavíkovic podle počasí buď na Kopaniny a kolem křížku, nebo v případě bláta po silnici.

7,5 Km – z rozcestí nad Pozořicemi (autobusová zast. Červený vrch) po asfaltové cestě na Žalmanův kámen, dále na Kalečník a do Vítovic na autobus (odjezd ve 13:17 hod.) Celá cesta je zpevněná – vhodné i pro kočáry. V případě, že by zamrzlo, dá se jít z Žalmanova kamene po zelené na Tři studýnky, cesta se do Vítovic zkrátí na 5,5 Km, musí být správné počasí a odvaha, je zde náročnější terén, jde se dost z kopce.